Pariservåfflor
PARISERVÅFFLOR
Deg:
2 1/2 dl mjöl
100 g rumsvarmt smör
1-2 msk kallt vatten
Till kavling:
strösocker
Smörkräm:
100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
Hacka ihop ingredienserna till degen.
Linda in degen i glad pack och låt den ligga i kylen 1 timme
Kavla ut degen till knapt 1/2 cm tjocklek.
Ta ut runda kakor, jag gjorde småa kakor så jag tog ett champanjeglas (typ diam som ett värmeljus).
Lägg kakorna på ett sockret smörpapper.
Vänd kakorna så det blir socker på båda sidorna och kavla ut kakorna med kruskavel till avlånga kakor.
Grädda i 200 grader ca 10 min el tills dom fått lite färg.
Rör ihop smörkrämen.
När kakorna kallnat så läggs två kakor ihop med smörkräm imellan.
Går bra att frysa in!
Kram//Erica
Kommentarer:
2
Ann-Catrin :
Godmorgon, det var bak av både kubbar och nougat rutor i helgen. Ska ta med mig och bjuda på jobbet. Pariser våfflor ser väldigt goda. Ha en måndag /Ann-Catrin
Svar:
Erica Hermansson
skriven
oh det lät spännande, det får jag nog testa någon gång :)