PÅSKBUFFÉ i bild

Fångad på bild med fingrarna i sillburken när jag skulle ta en hungrigtugga!! ;-)
Löjromsbomb och räkcheesecake
Rökt älghjärta, skinka, fårfiol och äppel&pepparrotsröra.
 
 
Rökt och gravad lax.
 
Västerbottensostsill
 
Gravlaxsås
Jansons frestelse
Minispenatpajer
Inlagdsill och köpes senapssill
Vårat vuxenägg, Bag-in-ägg!
 
Emelie hade dukat påskfint!
 
Efterrätt
Portions cheesecake med hallon och tobleronekross
Påskpimpade mazariner
 
 Bilderna är tagna av mig, Susan Lööw, Elina & Emelie (men dom flesta är tagna av Susan Lööw)
 
 
Gravad lax
1 kg laxfilé
1 msk hel vitpeppar
4 msk socker
3 msk salt
dill
Stöt vitpepparkornen i en mortel och blanda med socker och saltet.
Bena ur laxfileén och dela den på mitten.
Strö lite av sockersaltblandningen i en stor plastpåse (3 l fryspåse).
Lägg i en fileé med skinnsidan ner.
Häll på hälften av sockersaltblandningen på laxen och dillen.
Lägg på den andra laxfileén , (kött mot kött).
Strö på resten av sockersalt blandningen på skinnsidan.
Tillslut påsen och lägg `paketet´ i en liten trång form, gärna med en liten tyngd på.
Vänd på påsen lite då och då.
Efter 2-3 dygn är laxen färdiggravad, beroende på hur tjocka fileérna är.
 
Äppel&pepparrotsröra till rökt älghjärta
1 äpple, fint tärnat
1 dl creme fraiche
1 msk majonäs
1-2 msk finriven pepparrot (smaksak)
salt, peppar
Rör ihop alla ingredienser.
Smaka av tills den smakar gott.
 
Övriga recept finns i äldre blogginlägg. 
 
 
Kram//Erica

Kommentarer:

1 Erika Skogly:

skriven

Massor med gott ser jag!

Svar: Joo Erika, blev en hel del. Alla låg i matkoma! Men det är ju så det ska va!! Kram
Erica Hermansson

2 Jossan:

skriven

Sv; Åh men tack! Det är ju heeelt underbart verkligen :)

3 Irene:

skriven

Ja Erica jag förstår att ni föll i koma. Du kan verkligen göra det fint och mysigt, håller traditioner levande med många inslag av nytt.

Svar: Tack Irene!Vissa traditioner vill man inte vara utan!
Kram
Erica Hermansson

4 Ellen:

skriven

Kul idé med vuxenägget ;-) Massor med gott annars.

Svar: Tack! Pinterest har ju massor av tips och ideer!! Ägget kommer därifrån!Jo mat hade vi så det räckte och blev över, men gott var det!!
Kram//Erica
Erica Hermansson

5 Ellen:

skriven

Svar: Aha, ja där finns det en hel del inspiration :-)

Svar: Jaa det gör det, Jag försöker inspirera på mitt lilla sätt med lite mat och bak som jag älskar att tillreda och bjuda på!!
Erica Hermansson

Kommentera här: