PÅSKBUFFÉ i bild

Fångad på bild med fingrarna i sillburken när jag skulle ta en hungrigtugga!! ;-)

Löjromsbomb och räkcheesecake

Rökt älghjärta, skinka, fårfiol och äppel&pepparrotsröra.



Rökt och gravad lax.


Västerbottensostsill


Gravlaxsås

Jansons frestelse

Minispenatpajer

Inlagdsill och köpes senapssill

Vårat vuxenägg, Bag-in-ägg!


Emelie hade dukat påskfint!


Efterrätt

Portions cheesecake med hallon och tobleronekross

Påskpimpade mazariner
Gravad lax
1 kg laxfilé
1 msk hel vitpeppar
4 msk socker
3 msk salt
dill
Stöt vitpepparkornen i en mortel och blanda med socker och saltet.
Bena ur laxfileén och dela den på mitten.
Strö lite av sockersaltblandningen i en stor plastpåse (3 l fryspåse).
Lägg i en fileé med skinnsidan ner.
Häll på hälften av sockersaltblandningen på laxen och dillen.
Lägg på den andra laxfileén , (kött mot kött).
Strö på resten av sockersalt blandningen på skinnsidan.
Tillslut påsen och lägg `paketet´ i en liten trång form, gärna med en liten tyngd på.
Vänd på påsen lite då och då.
Efter 2-3 dygn är laxen färdiggravad, beroende på hur tjocka fileérna är.
Äppel&pepparrotsröra till rökt älghjärta
1 äpple, fint tärnat
1 dl creme fraiche
1 msk majonäs
1-2 msk finriven pepparrot (smaksak)
salt, peppar
Rör ihop alla ingredienser.
Smaka av tills den smakar gott.
Övriga recept finns i äldre blogginlägg.
Kram//Erica
Kommentarer:
3
Irene:
Ja Erica jag förstår att ni föll i koma. Du kan verkligen göra det fint och mysigt, håller traditioner levande med många inslag av nytt.
Svar:
Erica Hermansson
skriven
Massor med gott ser jag!