Äppelrosor

Hösten är ju för härlig med dess skördefest.
Idag har jag plockat äpplen hos svåger å svägerska.
Gjort mos och Äppelrosor.

Smördeg
Socker
Kanel
Smör
Vatten
Äpplen

Kärna ur äpplet.
Skär i tunna skivor.
Lägg äppelskivorna i en kastrull med 3 msk socker o 3 msk vatten.
Koka ca 5 min så äppelskivorna blir mjuka.
Låt kallna.

Skär tunna remsor av smördegen.

Bred på smör, kanel och socker strös på.

Lägg 6 äppelskivor på en smördegsremsa och rulla ihop.
Ställ rosen i en form.


Grädda i 200 grader i ca 20 min.





Servera med marzankräm

Kram//Erica
Kommentarer:
2
Pernilla:
Fina. Hur lägger du på äpplena. Fanns ingen bild om hur de ska ligga på degen?
Svar:
Erica Hermansson
skriven
Underbara rosor !😃
Du har så många fiffiga idéer 😉
Och nog är den här ljuvlig med sin frukt.
Kramis vännen min / Bibbi