Drömrulltårta/Rulltårta m sylt el nutella och Pepparkaksrulltårta m lingongrädde

Det var visst rulltårtansdag igår!
Å jag hade ju varitförutseende och bakat några olika sorters rulltårtor för någon dag sen!

Här är receptet på en vanlig klassisk rulltårta:

Rulltårta
3 ägg
1 1/2 dl socker
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker pösigt.
Sikta ner mjöl och bakpulver.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper.
Grädda i 250 grader i 5 min.
Sockra på den färdiga kakan och vänd den på ett bakplåtspapper på bakbordet.
Ta bort bakplåtspappret den har bakats på.
Bred ut sylt och rulla ihop den på en gång.

Gjorde som en vanlig rulltårta men bredde på ett lager nutella innan jag rullade ihop den.
Sen vid servering kletade jag lite nutella på kanten och rullade i hackade, rostade hasselnötter.
( den fick ligga en liten stund i frysen innan servering så Nutellan stelnade till )


Pepparkaksrulltårta med lingongrädde.
Vispade ihop en klassisk rulltårta men tillsatte
1 msk pepparkakskrydda.
Gräddade den som vanligt.
Men lät den kallna under bakplåtspapper och en blöt bakduk.
Vispade 2- 2 1/2 dl grädde med
1 dl lingonsylt
Bred det på kakan och rulla ihop.
Lägg den i frysen så grädden fryser.
Mycke lättare att skiva den när grädden är halvhård.


Drömrulltårta
200 grader i 10-12 min
4 ägg
1 glas socker
1/2 glas mjöl
1/2 glas potatismjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kakao
smörkräm:
150 g mjukt smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
Viaspa ägg och socker pösigt till rulltårtan.
Sikta ner de övriga ingredienserna.
Bred ut på bakplåtspapper och grädda.
När den är klar strö över socker och vänd rulltårtansdag upp och ner på ett bakplåtspapper på bakbordet.
Låt den kallna under långpannan.
När rulltårtansdag kallnat vispar du ihop smörkrämen med elvispen och brer ut på kakan och rullar ihop.

Kram//Erica
skriven
Så många smaskiga rulltårtor :)