Glöggtugg// Mjuk pepparkaka m ädelostkräm
Dessa små pepparkaksbitar med ädeloströra blev ett gott tilltugg till glögg.
Enkelt att göra, baka egen mjuk pepparkaka el köp färdig.
Mjuk Pepparkaka
1 avlång form 1 1/2 liters form
smör och ströbröd till formen
3 dl mjöl
1 1/2 dl socker
1 tsk kanel
1 tsk malda nejlikor
1 tsk mald ingefära
1 tsk bikarbonat
100 g smält smör
1 dl grädde
1 dl mjölk
1/2 dl sirap
2 msk lingonsylt
Blanda ihop alla torra ingredienser.
Smält smöret och rör ner smöret och de övriga ingredienser i de torra.
Rör, inte vispa.
Häll i smörad och bröad form.
Grädda i 175 grader i ca 40-45 min.
När kakan svalnat, dela kakan Längdsefter I 4 längder.
Gör ädeloströran av:
1 Ädelgräddost 140 g ungefär
200 g philadelfiaost
Mosa ädelosten och rör ner philadelfiaostenrör, rör till en slät massa.
Bred på en pepparkakslängd.
Lägg på nästa kaka och bred på röran.
( detta är bara en liten bit)
Avsluta med en pepparkaksskiva.
Plasta in pepparkaksstubben.
Låt den ligga i kylen och mogna lite, kan med fördel göras dagen innan.
Skär pepparkakan i tjocka skivor och dela igen.
Kram//Erica