Gravat kött

I söndags bjöd vi bl.a på Gravat Älgkött.
Det är riktigt gott.

Har ju testat oxfilé tidigare.

GRAVAD OXFILÉ
400 g oxfilé
4 gula lökar
4 msk salt
4 msk socker
3 msk grovmald svartpeppar
lite torkad basilika
Skala och riv lökarna grovt.
Blanda löken, salt, socker, svartpeppar och basilikan.
Gnid in oxfilén med lökmassan.
Stoppa ner file'n med lök/kryddmassan i en fryspåsen.
Grava filén i 4 dagar i kylen.
Vänd på påsen lite då och då.
Torka köttet torrt vid servering.
Skär så tunna skivor du kan.
Platta till skivorna, jag trycker ned en köttkniv.
Då blir köttskivan tunnare.
Jag serverad den gravade oxfilén på en bädd av ruccola och Sauce Verte.

Sauce Verte
2 äggulor
2 tsk vitvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
2 dl olja
1 krm cayennepeppar
2 tsk torkad dragon
2 msk persilja
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
Vispa ihop äggulor, vinäger och senap.
Tillsätt oljan sakta under kraftig vispning.
Rör ner kryddorna.
Smaka av, tillsätt ev mera salt.
Kram//Erica
Kommentarer:
2
Daniel:
Hur kan jag ha missat denna häftiga blogg?
Det ser riktigt gott ut. Keep up the good work :)
Svar:
Erica Hermansson
5
Lars Karlstedt:
Kanon
Svar:
Erica Hermansson
skriven
Mm det där har jag aldrig provat, ser gott ut! :)