Hallonkola
Hallonkola
150 g frusna hallon
1 1/2 dl grädde
2 1/2 dl socker
1 msk sirap
Tina hallonen och passera genom en finmaskig sil.
Blanda alla ingredienser.
Koka upp och sjud.
Sjud till smeten klarar kulprovet.
För mig tog det ungefär 10 min.
Jag kokade kolan i stekpannans.
Häll smeten i en form, ca 15x15 cm, som är klädd med bakplåtspapper.
Låt stelna.
Skär i bitar och linda in i bakplåtspapper.
Jag har köpt prickiga papper från Leilas Generalstore.
Kram//Erica
Kommentarer:
2
Anonym:
Ser jättetrevligt ut med sånt papper runt kolorna. Är det vaxat smörpapper från Leilas affär?
Kolorna fastnar inte?
Mvh Rosa
Svar:
Erica Hermansson
3
Irene:
Dom ser jättegoda ut och som kronan på verket det fina omslagspappret.
skriven
Vad gott! Och vad fint papper :)