Mazarintoscakaka
Hittade detta recept i tidningen Hembakat.
Har även testat göra den glutenfri och det funkade utmärkt.
Man bakar den i en limpform, klädd med bakplåtspapper.
Mazarintoscakaka
225 g grovt riven mandelmassa
100 g mjukt smör
3 ägg
1 dl mjöl ( 1 dl rismjöl+0,75 dl mandelmjöl för glutfria varianten)
1 tsk bakpulver
1 1/2 liter limpform, klädd med bakplåtspapper
Rör ihop allt och fyll formen.
Grädda i 175 grader i 30 min.
Koka under tiden Toscatäcket:
200 g grovt hackade blandade nötter och mandlar
1/2 dl grädde
1/2 dl socker
1/2 dl sirap
2 tsk smör
Koka grädde, socker, sirap och smör tills det tjocknat lite.
Rör ner de grovt hackade nötterna och mandlarna.
Bred toscatäcket över kakan.
Grädda kakan i 250 g i ca 5-7 min
Låt kakan svalna i formen.
Kram//Erica
skriven
kan inte vara annat än himmelsk ;)