Vilda Bollar

 
Kan tycka att dessa bollar är bland de godaste köttfärsbollar jag gör.
Sen att det är på älgfärs gör ju inte bollarna mindre goda.
Men så är det ju med måtten, jag säger bara; smaka av färsen.
Men så här gör jag iaf!!
 
Vilda bollar
 
500 g färs
1 dl grädde
 1 ägg
2-4 msk ströbröd
1 finhackad gul lök
1 pkt bacon
kalvfond
salt
smör
 
Börja med att steka finhackad gul lök och finhackad bacon i lite smör.
Låt svalna.
Rör ihop färs, ägg, grädde, ströbröd och kanske 2 msk kalvfond.
Rör ner lök och bacon.
Rör till smidig smet.
Smaka av.
Salta och häll i mer kalvfond om det behövs.
Rulla stora bollar och stek dom runt om i smör.
Lägg dom i en ugnsform.
Häll på några dl grädde och lite kantareller.
Häll  ca 2 msk kalvfond i grädden.
Stek bollarna klart i ugnen.
175 grader ca 30 min.
( fint med allt i en form)
 
Servera kokt potatis och svartvinbärsgele till.
 
 
Sigge önskar alla en fin andra advent.
 
 
Kram//Erica

Kommentera här: