Enchiladas
Enchiladas
4 port
Fyllning:
1 gul lök
300 g köttfärs
1 påse tacokrydda
1 dl krossade tomater
3 msk guacamole
Sås:
3 dl vatten
1/2 köttbuljongtärning
2 msk tomatpuré
2 dl creme fraiche
salt
oregano
vitlök
tortillabröd
riven ost
Skala och finhacka löken.
Bryn färsen och löken.
Blanda ner kryddorna, krossade tomaterna och guacamolen.
Fyll tortillabröden med färsröran.
Vik ihop bröden och ställ i en smord ugnsform.
Koka ihop såsen och häll över tortillabröden.
Strö över den rivna osten.
Grädda i 200 grader i ca 20 min.
Servera med sallad.
Har varit varit i skolan i Fjällboheden idag, där finns ett skolplanchmuseum.......
Kram//Erica
skriven
Ser ut som en trevlig dag
och god mat :)
Kramis /Bibbi