Västerbottenspizza

 
Västerbottenspizza.
 
Vi blev så förtjusta i pizzan vi åt på Brännlands Wärdshus i torsdags.
Så idag gjorde vi en snabbvariant. (När tid ges längre fram ska både deg och tomatsås göras själv från grunden.)
Men idag köpte vi ett pizzakit med både deg och tomatsås i paketet.
 
Men iaf, så här gjorde jag:
Slå på ugnen, 200 grader
Sätt in en plåt i ugnen, den ska bli het.
Ta ut degen, dela den på mitten och kavla ut dom på bakplåtspapper.
 
Skiva Vindelrökt skinka i tunna skivor.
Riv Västerbottensost grovt.
Skiva färska champinjoner.
(Förbered allt)
 
Ta ut den heta plåten från ugnen.
Tippa över den ena utkavlade pizzadegen på plåten.
Var försiktig, plåten är väldigt het!!
Bred på tomatsåsen.
Lägg skinkbitar över hela pizzan.
På med champinjonerna och osten.
In med pizzan i ugnen, grädda i ca 10-15 min.
När pizzan är klar, pensla kanterna med olivolja och strö över oregano.
Skär i bitar och toppa med ruccolasallad.
Servera och gör den andra pizzan.
 
Det fina med att lägga pizzadegen på en varm plåt är att den börjar gräddas innan fyllningen läggs på.
 
 
Kram//Erica