Gammeldax pressgurka
GAMMELDAX PRESSGURKA
1 gurka
3 krm salt
2 msk ättiksprit
4 msk socker
1 dl vatten
2 msk finhackad persilja
Skiva gurkan tunt med osthyveln. Skivor el långa remsor.
Lägg gurkskivorna/remsorna på ett fat och salta gurkan.
Lägg en assiett på och lägg nått tungt på så gurkan ligger i press.
Låt den ligga ca 30 min.
Häll av vattnet eftersom.
Blanda ättikan, sockret och vattnet.
Rör om tills sockret löst sig.
Krama ur gurkskivorna och lägg i en burk.
Häll på lagen och persiljan och rör om.
Lägg på locket och låt stå kallt någon timme innan servering.
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/6-3/image_5371e10b9606ee3f2e48dbbd.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/6-3/image_5371e1109606ee5d5a2de835.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/6-3/image_5371e1152a6b227d4f0819e2.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/6-3/image_5371e119e087c36593554ed7.jpg)
Kram//Erica
skriven
Så otroligt gott och så enkelt att gör.
Brukar ladda en burk då och då :)
Fina bilder ute i naturen också :)
Kramiz Bibbi