Gammeldax pressgurka

GAMMELDAX PRESSGURKA
 
1 gurka
3 krm salt
2 msk ättiksprit
4 msk socker
1 dl vatten
2 msk finhackad persilja
 
Skiva gurkan tunt med osthyveln. Skivor el långa remsor.
Lägg gurkskivorna/remsorna på ett fat och salta gurkan.
Lägg en assiett på och lägg nått tungt på så gurkan ligger i press.
Låt den ligga ca 30 min.
Häll av vattnet eftersom.
Blanda ättikan, sockret och vattnet.
Rör om tills sockret löst sig.
Krama ur gurkskivorna och lägg i en burk.
Häll på lagen och persiljan och rör om.
Lägg på locket och låt stå kallt någon timme innan servering.
 
 
 
 
Kram//Erica

Kommentarer:

1 Bibbi:

skriven

Så otroligt gott och så enkelt att gör.
Brukar ladda en burk då och då :)

Fina bilder ute i naturen också :)

Kramiz Bibbi

Svar: Tack vännen.
Erica Hermansson

Kommentera här: