Kantarellsoppa
KANTARELLSOPPA
4 port
1 liter färska rensade kantareller (el ca 2 dl förvällda)
5 dl grönsaksbuljong
3 dl grädde
2 dl mjölk
1 st finhackad gul lök
salt,peppar
Hacka löken fint och fräs löken och svampen i lite smör.
Häll på buljong, grädde och mjölken.
Koka upp och låt sjuda ca 10 min.
Mixa soppan slät med stavmixer.
Smaka av med salt och peppar.
Häll upp soppan och toppa ev med smörstekta kantareller.
I helgen serverade jag svampsoppan som förrätt så jag kokade bara hälften av soppreceptet till 4 pers.
Serverade ju sparrisbröd till (recept på sparrisbröd i nästa inlägg)
Serverade kantarellsoppan i snygga shotsglas som jag har köpt på Biboköp i Skellefteå.
Kram//Erica