Brända Mandlar

200 g sötmandlar
3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl vatten
ev röd karamellfärg
Blanda allt i en tjockbottnad rymlig kastrull, jag använder min gjutjärnsgryta.


Koka tills allt vatten kokat bort
& sockret smular sig.
Rör hela tiden.

Fortsätt koka, rör hela tiden.
Sockret ska nu smälta och lägga sig i ett tjockt lager runt mandlarna.
Tänk på att det är varmt, riktigt hett! Så var försiktig!
Häll upp mandlarna på ett bakplåtspapper.
Sära på mandlarna så dom ligger en å en.

Låt mandlarna kallna.

Jag gjorde strutar av cellofan.
Klipp ut fyrkanter och forma strutar, tejpa.
Fyll struten med mandlar och knyt med ett fint band.
Fina 'gå-bort-presenter'.






Kram//Erica
Kommentarer:
2
linnea:
åh vilket underbart tips. SKa lätt göra det. Om man inte har i röd karamellfärg, blir det vitt då? eller blir det den vanliga bruna färgen?
Svar:
Erica Hermansson

Mmmums! Love it. Knäck och varma kanderade mandlar är mina favoriter på julen.
10
Kastrull:
Gjorde det själv häromdagen, men bytte ut allt socker mot salt. Det blev faktiskt också väldigt gott. (:
skriven
Åh, det är såå gott med brända mandlar :-)