Citron&Vallmomuffins
Minns att min mamma gjorde en sockerkaka med vallmofrön.
Minns även att jag tyckte om den.
Men något recept fanns inte kvar hos mor.
Hittade detta recept på en baksida för ett tag sen.
Citron&Vallmomuffins
12 stora el 36 små
125 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl socker
3 ägg
1 citron ( skal+2 msk saft)
1 dl gräddfil
2 msk blåa vallmofrön
2 tsk bakpulver
4 dl mjöl ( för glutenfria ta 3 dl rismjöl +1 1/2 dl mandelmjöl)
Vispa det rumsvarmt smöret och sockret pösigt.
Vispa ner ett ägg i taget.
I med rivet citronskal & saft, gräddfil, vallmofrön och bakpulver som rörts ner i mjölet.
Fyll formarna till 2/3.
Grädda muffinsarna i 225 grader.
Stora muffinsarna i ca 15 min, dom små i ca 10 min.
När muffinsarna kallnat och ska serveras kan man glasera dom.
Rör florsocker med citronsaft.
Ringla glasyr på muffinsarna.
Går bra att frysa!
Har köpt muffinsformarna, både dom i papper och plåt och dom småa sockerkaksformarna på Lagerhause.
Kram//Erica
Kommentarer:
4
Kajsa:
Vilka små godingar! Låter som en spännande blandning med vallmo och citron. :)
Svar:
Erica Hermansson
skriven
Åh, så gott!