Friterad Dumle
1-2 st dumle per person
Frityrsmet: 1 dl mjölk
1 ägg
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
en nypa salt
neutral olja att fritera i
Sätt en grillpinne i varje Dumlekola.
Beräkna 1-2 dumle per person.
Lägg kolorna i frysen någon timme.
Vispa ihop frityrsmeten.
Doppa Dumlen i smeten så det täcker Dumlen.
Fritera dumlen i den heta oljan.
Fritera tillös den fått fin färg.
Lägg den på ett hushållspapper tvärt så lite olja får droppa av.
Ät genast, gärna med en god vaniljglass.
Jag älskar friterade bananer, så jag friterade samtidigt några bananhalvor( samma frityrsmet)
Till dom tog jag Dumlesmöret, som fick smälta på dom friterade bananerna.
Voj voj va gott!
Kram//Erica
Kommentarer:
2
Pablo:
Hej Erica!
Det ser jättegott, definitivt kommer jag att laga det eftersom det skulle vara en intressant tapa.
Ha en solig dag!
Pablo - www.SOLEADO.se
Svar:
Erica Hermansson
3
Erik L:
O M GOOOOOOSH!
Måste ju smaka som en dröm! Nom Nom!
Kan man göra en gluten fri variant?
Är du intresserad av matlagning och så?
Va rolig och fin blogg. Verkligen!
Svar:
Erica Hermansson
4
Lina:
Det ser ju jättegott ut med friterad dumle, har inte testat det förut. Har testat att fritera bounty och mars och det blir väldigt gott =)
www.diningandcooking.blogg.se
skriven
Det kanske jag måste smaka någon gång!