Lasagnemuffins

 

 
Lasagnemuffins, 10 st:
250 g färska Lasagneplattor, stora
500 g Nötfärs, jag hade Älgfärs
400 g Krossade Tomater
1 stor Gul lök
1 stor Vitlöksklyfta
1 Paprika, röd
2 msk Basilika, torkad

 

 

Ostsås:
2,5 dl Créme fraiche
2.5 dl Västerbottensost, riven

 

 

Garnering:
250 g Ost, riven

 

 

Gör så här:
Börja med att lägga alla lasagneplattor i varmt vatten i en skål, detta så att de ska bli mjuka.
Hacka lök, vitlök och paprika. Fräs det i lite smör i en stekpanna.
Tillsätt köttfärsen och stek tills den är genomstekt.
Häll på tomatkrosset och basilika, låt puttra ihop en stund och smaka sedan av med salt och peppar.
Ostsåsen: Rör ihop  ingredienserna till en massa.
Stansa ut 20 små runda plattor av ett par lasagneplattor, de ska passa i muffinsplåtens botten.
Skär sedan lagom breda skivor av lasagneplattorna, detta är ”väggen”.
Sätt ugnen på 220°C.
Lägg en rund platta i 10 formar av muffinsplåten.
Sätt i remsor som väggar i varje form.
Lägg ett lager ost i botten, detta funkar som ”lim” och håller ihop vägg med botten när den smälter.
Fyll med en rågad matsked köttfärs och sedan en rågad tesked med ostsås.
Lägg på en till rund platta och upprepa samma med köttfärs och ostsås.
Toppa till slut med mycket riven ost.
Grädda i mitten av ugnen i ca. 15-20 minuter, tills de fått en gyllene färg.

   

Kram//Erica

 

Det blev över köttfärsröra som blev till 3 olika köttfärsrätter.

(vi är ju bara på 2 i vårat hushåll)

Köttfärssoppa m klimp

Köttfärsröra m makaroner

Makatonipudding

Kommentera här: