Dammsugarbollar
Dessa godingar fick jag i min goodiebag av min bloggvän Erika.
Dammsugarbollar
28 st
Fyllning;
50 g mandelmassa
1 liten färdigköpt sockerkaka, ca 220 g
2 msk arrakessens
50 g mjukt smör
50 g smält mörk choklad
Overall;
ca 400 g marsipan
grön karamellfärg
150 g choklad
strössel
ELLER
1,5 rullar grönt tårtlock av marsipan
Fram med matberedaren. I med mandelmassan och sockerkakan. Kör några varv. I med arraken. I med smöret och kör igen. Smält chokladen till fyllningen och låt svalna något. I med det i smeten och kör ytterligare några varv. Låt stelna i kylen en stund. Rulla smeten till bollar, inte allt för stora, eftersom det ska till ett lager marsipan och ett lager choklad. In med bollarna i frysen en stund. Färga marsipanen med lite karamellfärg. Ta en bit marsipan och tryck ut i handflatan. Lägg i en boll och forma marsipanen runt den. ELLER skär locket i lagom stora fyrkanter och tryck fast runt bollarna. In i frysen en stund till när du är klar med alla. Smält choklad över vattenbad. Doppa bollarna och på med strössel på dirren, för chokladen stelnar supersnabbt.
28 st
Fyllning;
50 g mandelmassa
1 liten färdigköpt sockerkaka, ca 220 g
2 msk arrakessens
50 g mjukt smör
50 g smält mörk choklad
Overall;
ca 400 g marsipan
grön karamellfärg
150 g choklad
strössel
ELLER
1,5 rullar grönt tårtlock av marsipan
Fram med matberedaren. I med mandelmassan och sockerkakan. Kör några varv. I med arraken. I med smöret och kör igen. Smält chokladen till fyllningen och låt svalna något. I med det i smeten och kör ytterligare några varv. Låt stelna i kylen en stund. Rulla smeten till bollar, inte allt för stora, eftersom det ska till ett lager marsipan och ett lager choklad. In med bollarna i frysen en stund. Färga marsipanen med lite karamellfärg. Ta en bit marsipan och tryck ut i handflatan. Lägg i en boll och forma marsipanen runt den. ELLER skär locket i lagom stora fyrkanter och tryck fast runt bollarna. In i frysen en stund till när du är klar med alla. Smält choklad över vattenbad. Doppa bollarna och på med strössel på dirren, för chokladen stelnar supersnabbt.
smaskelismaskens.blogspot.com
Kram//Erica
skriven
Men åh vad gott!!