Lax &Räkcheesecake

Lax&Räkcheesecake
Ingredienser
250 g kavring
75 g smör
Fyllning:
400 g creme cheese
2 dl créme fraiche
2 hårdkokta ägg
1 dl riven Västerbottensost
2-3 dl skalade räkor
250 g gravad lax i bit
½ rödlök
1-2 msk hackad dill
salt och peppar
2 gelatinblad
Instruktioner
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Smält smöret. Finfördela brödet i en matberedare. Blanda smör och bröd. Tryck ut det i en form.
Skär laxen i små tärningar. Finhacka löken, äggen, räkorna och dillen.
Blanda creme cheese och riven Västerbottensost med créme fraichen.
Rör i lax, lök, ägg, räkorna och dill. Smaka av med salt och peppar.
Smält gelatinbladen i lite grädde.Rör ner i laxblandningen.
Bred röran över bottnen och jämna till ytan. Blir godare om den står några timmar i kylen innan severing.
Garnera med lax, citronbitar och dill.
Går även att göra i mindre portionsformar!

Kommentarer:
Tack för det idé, men jag har min meny till julbordet, så nästa middag.
Ha en solig dag och god Jul!
Pablo
skriven
Hej!
Intressant recept, det ser gott ut!
Ha en solig dag!
Pablo