Lax &Räkcheesecake

 
 

Lax&Räkcheesecake 

Ingredienser

250 g kavring

75 g smör

Fyllning:

400 g creme cheese

2 dl créme fraiche

2 hårdkokta ägg

1 dl riven Västerbottensost

2-3 dl skalade räkor

250 g gravad lax i bit

½ rödlök

1-2 msk hackad dill

salt och peppar

2 gelatinblad

Instruktioner

 

Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

Smält smöret. Finfördela brödet i en matberedare. Blanda smör och bröd. Tryck ut det i en form. 

Skär laxen i små tärningar. Finhacka löken, äggen, räkorna och dillen. 

Blanda creme cheese och riven Västerbottensost med créme fraichen. 

Rör i lax, lök, ägg, räkorna och dill. Smaka av med salt och peppar. 

Smält gelatinbladen i lite grädde.Rör ner i laxblandningen.

Bred röran över bottnen och jämna till ytan. Blir godare om den står några timmar i kylen innan severing. 

Garnera med lax, citronbitar och dill.

Går även att göra i mindre portionsformar!

 
 
Kram//Erica

Kommentarer:

1 Pablo - Soleado.se:

skriven

Hej!

Intressant recept, det ser gott ut!

Ha en solig dag!

Pablo

Svar: Väldigt god! Ska ha en på julbordet i år!Kram//Erica
Erica Hermansson

2 Pablo - Soleado.se:

skriven

Tack för det idé, men jag har min meny till julbordet, så nästa middag.

Ha en solig dag och god Jul!

Pablo

Kommentera här: