Nougatcheesecake
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/image_56647e69ddf2b3169eb830ff.jpg)
Nougatcheesecake
8-10 bitar
mindre springform, ca 20-25 cm i diameter
1/2 pkt digistivekex el 1 pkt glutenfria digistivekex
40 g smält smör
2 msk socker
Fyllning: 200 g philadelfiaost
2 msk råsocker
3 st dubbel nougat
2 dl grädde
2 tsk vaniljsocker
1 dubbeldaim
Kör kexen i en mixer till fina smulor, i med sockret och det smälta smöret.
Kör ihop till em massa.
Tryck ut smulorna i springformen.
Jag klämde fast ett bakplåtspapper på botten.
In med formen i frysen 15-20 min.
Gör fyllningen under tiden.
Smält 2 st dubbel nougat över vattenbad el försiktigt i micron.
Vispa philadelfiaosten med rörsocker till en smidig massa.
Rör ihop philadelfiaosten med den smälta nougaten, blanda väl.
Vispa grädden m vaniljsockret.
Hacka daimen.
Vänd ner grädden och daimen i nougatröran, och fördela över digistivebotten.
In i frysen minst 4 timmar.
Kan med fördel göras dagen innan.
Ta fram cheesecaken minst en kvart i rumstemp innan servering.
Hyvla dubbelnougat till garnering med osthyveln.
Hyvla så skruvarna blir tvåfärgade.
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/image_56647e92ddf2b316b2dbf9c9.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/image_56647eabddf2b316557b729f.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/image_56647ecf2a6b22190e25117e.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/image_56647eee2a6b221918957b49.jpg)
skriven
Mums vad gott! :)