Nougatcheesecake

 
Nougatcheesecake
8-10 bitar
mindre springform, ca 20-25 cm i diameter
 
1/2 pkt digistivekex el 1 pkt glutenfria digistivekex
40 g smält smör
2 msk socker
 
Fyllning: 200 g philadelfiaost
2 msk råsocker
3 st dubbel nougat
2 dl grädde
2 tsk vaniljsocker
1 dubbeldaim
 
 Kör kexen i en mixer till fina smulor, i med sockret och det smälta smöret.
Kör ihop till em massa.
Tryck ut smulorna i springformen.
Jag klämde fast ett bakplåtspapper på botten.
In med formen i frysen 15-20 min.
 
Gör fyllningen under tiden.
Smält 2 st dubbel nougat över vattenbad el försiktigt i micron.
Vispa philadelfiaosten med rörsocker till en smidig massa.
Rör ihop philadelfiaosten med den smälta nougaten, blanda väl.
Vispa grädden m vaniljsockret.
Hacka daimen.
Vänd ner grädden och daimen  i nougatröran, och fördela över digistivebotten.
In i frysen minst 4 timmar.
Kan med fördel göras dagen innan.
Ta fram cheesecaken minst en kvart i rumstemp innan servering.
Hyvla dubbelnougat till garnering med osthyveln.
Hyvla så skruvarna blir tvåfärgade. 
 
 
 
 
 
Kram//Erica

Kommentarer:

1 Beatrice Jakobsson - Fotograf :

skriven

Mums vad gott! :)

Svar: Den var jättegod.Kram//Erica
Erica Hermansson

2 Emma -Merakibeauty.se:

skriven

åh så gott det ser ut :)

Svar: Den var jättegod.Kram//Erica
Erica Hermansson

3 Robex Lundgren:

skriven

mums

Svar: Mmmm, riktigt gott.Kram//Erica
Erica Hermansson

4 Sanna:

skriven

Alltså jag dör så gott det måste vara, älskar dubbelnougat :D

Svar: Riktigt gott, faktiskt inte alltför söt!!Kram//Erica
Erica Hermansson

Kommentera här: