Naanbröd/ Stekpannebröd
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/image_54e37fac9606ee33d7d745ae.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/image_54e37fa69606ee3492eca147.jpg)
Naanbröd
Ingredienser
- 25 g rumsvarmt smör
- 2 dl grahamsmjöl
- ca 3 dl vetemjöl
- 1 tsk strösocker
- 1 tsk salt
- 15 g jäst
- 2 1⁄2 dl mjölk
Gör så här:
Skär smöret i tunna skivor och lägg det i en bunke. Tillsätt grahamsmjölet och nästan allt vetemjöl,socker, salt och jästen delad i mindre bitar. Värm mjölken till fingervärme, 37° och rör ner den i mjölblandningen. Arbeta degen väl. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och arbeta den smidig med resterande mjöl. Dela degen i 6 bitar. Kavla eller platta ut varje bit till en rund kaka, ca 20 cm i diameter. Nagga kakorna med en gaffel. Hetta upp en torr stekpanna av gjutjärn. Grädda bröden, ett i taget, i stekpannan ca 2 min per sida. Låt svalna på galler.
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/image_54e37f64ddf2b302c833dbe5.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/image_54e37fa22a6b2239b41358a7.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/image_54e37fa92a6b22393e009a87.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/image_54e37fafddf2b302e960fdd3.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/image_54e37fb39606ee345500ccd8.jpg)
Kram//Erica
skriven
Spännande! Måste nog ta och prova!