Semmelwraps
Vi har ju lite långt till Tössesbageri i Stockholm där dom kom på denna skapelse.
När man inte kan åka och köpa, då får man tillverka själv.
Och jag kan bara säga, att detta var den godaste semla jag ätit!!
Semmelwraps
100 g smält och avsvalnat smör
25 g jäst
1 dl kall grädde
1 dl kall mjölk
1 ägg
1/2 krm salt
1 tsk mald kardemumma
1/2 dl socker
1 tsk bakpulver som blandas väl i
6 1/2 dl mjöl
Lös jästen i grädden.
I med alla ingr.
Rör ihop allt till en slät och smidig deg.
Låt degen jäsa under plastfilm i rumstemp. i 60 min.
Dela degen, ca 30 st. ( varje bulle vägde ca 40 g )
Rulla till bollar.
Jäs bollarna i ca 30 min.
Nagga med en gaffel.
Grädda i 220 grader i ca 3-4 min.
Gräddas dom för länge spricker bröden när man ska vika ihop bröden över fyllningen.
( vill man ha semmelbullar penslar man bullarna m uppvispat ägg och gräddar i 225 g i ca 10 min)
Jag fyllde mina wraps med egengjord mandelmassa som jag blandade med chokladkrokant, ca 50/50.
Mandelmassa
200 g sötmandel
2 1/2 dl florsocker
1 äggvita
3 bittermandlar el någon droppe bittermandelolja
ev lite vatten
Skålla och skala mandeln.
Jag gillar den lite mer ruffliga stilen så jag kör med skalet på.
Mixa mandeln fint i en matberedare.
Tillsätt äggvitan och florsockret.
Även bittermandeloljan om du inte hade bittermandel.
Kör till en slät massa.
Är massan för fuktig tillsätter du mer florsocker, är den för torr och kompakt kan lite vatten tillsättas.
Och så på med vispad grädde.
Vik ihop wrapsen och ät.
Kram//Erica
skriven
Åh så gott :)