Windsorkakor/Delikatesser

 
 
 
Winsorkakor el Delikatesser som vissa kallar dessa kakor, är en verklig favorit kaka.
 
Windsorkakor
 
Deg:200 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl socker
2 ägg
2 tsk kardemumma, mald
6 msk mjölk
8 dl mjöl
5 tsk bakpulver
 
Smörkräm: 150 g rumsvarmt smör
2 äggulor
400 g florsocker
2 tsk vaniljsocker
 
Börja med degen.
Rör det rumsvarma smöret och sockret tills det är fluffigt.
Rör ner äggen och mjölken.
När det har blandats så rör man ner kardemumman, mjöl och bakpulver.
Rör till en smidig deg ( är den kletig får man tillsätta lite mera mjöl)
Stjälp upp degen på mjölat bänk och dela degen i tre lika stora bitar.
Rulla till tre längder som läggs på bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda i 175 grader 12-17 min.
Ta ut längderna ur ugnen och dela längderna längdsefter direkt.
Låt dom kallna.
Rör ihop smörkrämen medans.
Bred smörkrämen på de kalla kaklängderna.
Och lägg ihop kakorna.
Skär i sneda kakor.
Dofta över med florsocker.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: