Beef Jerky

Torkat strimlat kött eller Beef Jerky, goda proteiner.
Håller några veckor inlindat i bakplåtspapper och i en påse i kylen, el i ryggan på utflykt.
 
Beef Jerky Cowboy Style
 
700g lövbiff
4-5 msk Teriyakisås
Vitlökspulver
 
Börja med att banka ut lövbiffen till ca 2 mm tjocklek.
Jag la bakplåtspapper över biffen å bankade med stekpannan.
Skär i 2 cm breda remsor.
Blanda köttet med såsen och kryddorna.
Låt köttet marinera över natten i kylen.
Lägg köttstrimlorna på ett galler, ha gärna en plåt under.
 
Det kommer ju att droppa en del, så det underlättar ju när man slipper rengöra ugnen!
In i ugnen, 50-75 grader i 6-7 timmar.
Köttet ska va segtorrt.
Serveras som snacks, drinktilltugg el proteinpåfyllnad.
 
 
 
 
Kram//Erica

Kommentera här: