Daimrutor
Att baka rutor i långpannan är ju toppen, det är enkelt och man får mycke gott på en gång.
Denna goding är ett gammalt recept med en ny twist.
Daimrutor i långpanna
Kakan; 2 ägg+3 äggvitor (gulorna är till glasyren)
3 dl socker
150 g smält smör
4,5 dl mjöl
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1 dl mjölk
1/2 burk kondenserad chokladmjölk
Glasyr; 250 g smör
4 dl socker
3 äggulor
1 msk vaniljsocker
2 dubbeldaim
Vispa ägg och socker pösigt.
Vispa ner den kondenserade Chokladmjölken i äggsockret.
Smält smöret och häll i mjölken i smöret.
Blanda de torra ingredienserna.
Rör ner de torra ingredienserna växelvis med smörmjölken i äggsmeten.
Häll smeten i en smord och bröad långpanna, 30x40 cm.
Grädda kakan i 15 min i ca 200-225 grader.
Låt kakan svalna.
Lägg alla ingredienser till glasyren i en kastrull, utom daimen.
Värm under omrörning tills glasyren tjocknar.
Bred glasyren över kakan och strö hackad daim över kakan.
Låt glasyren stelna.
Skär kakan i rutor.
skriven
Mums !