Kladdkakebollar m kakdegsgömma

 
Chokladdoppade Kladdkakebollar med Kakdegsgömma
 
 
 
 
Chokladdoppade kladdkakebollar med kakdegsgömma

ca 28st

1 kladdkaka i långpanna, recept längre ner
1 sast kakdeg, recept längre ner
250-300 g mörk choklad att doppa i
strössel
 
Kladdkaka i långpanna

4.5 dl strösocker
1.25 dl kakao
1 msk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
4 ägg
200 g smör, smält
0.5 tsk salt

Börja med att sätta ugnen på 160°C och klä en långpanna (30×30 cm) med bakplåtspapper.
Blanda strösocker, kakao, vaniljsocker och vetemjöl i en bunke.
Knäck i äggen och rör om, nu blir smeten väldigt tjock.
Häll ner det avsvalnade, smälta smöret och rör ihop en jämn smet.
Tillsätt saltet och rör ihop smeten.
Bred ut smeten i långpannan.
Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter, kanterna ska vara fasta och mitten ska vobbla liiiite när kakan är klar.
Låt Svalna.
 
Kakdeg:
75 g smör
0.75 dl farinsocker
0.25 dl strösocker
1 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker
2.25 dl vetemjöl
1 nypa salt
2 dl hackad choklad

Vispa smör med farin- och strösocker, ljust och fluffigt.
Tillsätt mjölk och vaniljsocker, vispa ihop.
Tillsätt sedan vetemjöl, salt och choklad.
Arbets ihop en jämn deg.
Rulla 28 st matskedsstora bollar.
Lägg bollarna i frysen i 30 minuter.

Mosa den kalla kladdkakan i en skål.
Tag fram de frysta kakdegsbollarna och rulla in dem i kladdkaka.
Frys ytterligare 30 minuter.
Smält chokladen och tag sedan fram de frysta bollarna.
Doppa bollarna i chokladen och på med strössel.
 
Dessa godsaker fick jag bl.a av min bloggvän Smaskelismaskens när hon och grabben var på Halloweenfika.
Tack Erika S
 
 
Kram//Erica

Kommentera här: