ChokladMusli
När man läser och ser alla möjliga matprogram får man många uppslag och idéer om vad man vill testa i matväg.
Läste någonstans på nätet om Chokladmusli.
Så då måste jag ju testa det då choklad är en klar favorit hos mig.
Man kan göra sin egna müsli, recept på en enkel variant kommer jag att bjuda på.
Men jag ska erkänna att jag tog en genväg, köpte en färdig påse Risentas müsli med mandel och hasselnötter, som jag pimpade.
Så här gör du egen ChokladMusli
1 liter müsli
5 dl havregryn alt fiber
4 dl rågflingor
2 dl boveteflingor
1 dl solrosfrön
1/2 dl sesamfrön
100 g blandade nötter
3 dl kakao
1/2 dl flytande honung
3 msk rapsolja
2- 2 1/2 dl vatten
1 dl linfrön
ev russin/blandade frukter
Slå på ugnen175- 200 grader
Blanda havregryn, rågflingor, boveteflingor, solrosfrön, sesamfrön och kakao i en stor skål.
Värm vatten, honung och oljan och häll över den torra grynblandningen.
Blanda väl.
Strö ut blandningen på bakplåtsklädd ugnsplåt.
Rosta muslin i 30 min.
Rör om i muslin flera gånger så den inte bränns.
När blandningen kallnat blandas linfrön och fruk ner.
Häll upp på burk.
Jag tog ju en genväg och köpte en påse färdig musli.
Blandade påsens innehåll med; 2 msk flytande honung
1,5 msk kakao
1 dl vatten
1 msk olja
Sen rostade jag som vanligt i ugnen.
Strör över lite russin när jag äter.
Kram//Erica
skriven
gott