Lefsa
Idag har jag fått baka med 'hemmedäribyns' (Oltokken) allt-i-allo och bagarmästare Elin Thudin.
Hon är 90 år ung och är alltid på språng.
Hon Hjälper allt och alla.
Så idag har jag haft äran att få en lektion i att baka på en elektrisk bakhäll.
Blev några tunnbröd och Lefsa.
2 ägg
2 kkp mjölk
1 kkp socker
50 g smör, smält
1 1/2 tsk bakpulver
mjöl ,så det blir en lagom deg som går att kavla ut tunt
Dela degen i 6 delar.
Kavla ut varje degämne tunt med randkaveln, sen med kruskaveln och nagga sen.
Grädda sen på varm häll.
Låt sen bröden kallna.
Rör ihop 200 g rumsvarmt smör med
2 dl socker och 2 msk kanel.
Bred sen Fyllningen tunt på varje bröd, lägg ihop 2 och 2.
Skär i lagoma bitar.
Går att frysa ner.
Tinar Medans kaffet kokar.
Kram//Erica
Kommentarer:
4
Synnøve Kjerstad:
Hej igen Erika.
Här är det recept som jag använder mig av. Hittade inte när jag letade i mina böcker... har flyttat om och sorterat. Men det här är det som liknar mest.
http://kjerstisandnes.blogg.no/1323808676_tynnlefser_fra_godya.html
Svar:
Erica Hermansson
skriven
Hej! Just nu är jag ute efter lite åsikter på vad du gillar att läsa när du läser en blogg. Vore super snällt om du ville slänga in en kommentar i mitt senaste inlägg. Ha en trevlig helg! Kram :)
- Har även en Veckans Blogg tävling som du hittar under Kategorier där vinnaren kommer få en present hemskickad till sig! :)