Havrekex
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/image_55e5e74de087c34c9a8e1e33.jpg)
HAVREKEX
7 1/2 dl mjölk
375 g havregryn
7 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl socker el sirap
150 g smält smör
ca 20 g hjortronsalt ( en halv liten påse)
(det går alltid åt mera mjöl vid utbaket för degen är kladdig)
Lägg havregrynen och häll över mjölken.
Rör om och låt grynen svälla minst 1 timme.
Blanda samtliga ingredienser.
Kavla ut degen och sporra el ta ut rundlar.
Nagga.
Lägg kexen på bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda kexen i ca 12 min i 225 grader varm ugn.
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/image_55e5e783ddf2b33a0d1bb567.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/image_55e5e7999606ee6714f189ac.jpg)
Kram//Erica