Morot och kesopaj
Förra veckan var ju morotensdag.
Kom ihåg att i mina gömmor hade jag ett recept, i en av mina handskrivna receptböcker, en solgul morot o kesopaj. Minns att den var god.
Om man inte toppar den med ölkorv, är det ju en veggorätt.
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/image_570b54639606ee66ce600712.jpg)
Solgul Morot & Kesopaj
1 stor paj i en springform
Pajdeg: 100 g rumsvarmt smör
3 dl mjöl
2-3 msk vatten
Låt degen vila inplastad i kylen i 30 min.
Fyllning: 800 g grovt rivna morötter
2 msk smör
1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
250 g keso
1 dl grädde
3 ägg
2 dl riven ost
ev cocktailtomater o ölkorv till topping
Tryck ut degen i en springform och förgrädda pajskalet i 10 min i 225 grader.
(Jag hade småa portions springformat)
Hetta upp en stekpanna, fräs de rivna morötterna i smöret.
Tillsätt vattnet o buljongtärningen, koka tills vattnet är borta. Låt svalna lite.
Blanda keso, grädde, ägg, ost o morötterna.
Fyll pajskalet med fyllningen.
Garnera pajen med delade cocktailtomater och ev ölkorv.
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/image_570b57719606ee6723d458db.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/image_570b5795ddf2b37875564302.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/image_570b57c39606ee673144b3af.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/image_570b57dd9606ee1c55b03059.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/image_570b57f59606ee673144b3b2.jpg)
Kram//Erica
skriven
Ser gott ut :D