Sockerkaka i Omnia ugn

 
Så har jag testat baka en sockerkaka i denna finurliga Omnia ugn Som man har på en elplatta el gasolspis.
Har fått frågan om den funkar på en vedspis, kan inte svara på det, men varför inte? 
Har du testat på vedspis, så skriv gärna om hur det gick!
Sockerkakan blev god, hade fått massa hemägg av stuggrannarna, ugnen funkade bra. Det som gick mindre bra var mitt egna fel.
Smorde formen för dåligt och hade rismjöl och inte ströbröd i formen så den fastnade och behövde hjälp att komma lös. Så den blev inte så fin.
 
Sockerkaka ( receptet funkar även i vanlig ugn)
 
2 ägg ( + 1 äggvita)
2 dl socker
50 g smält smör el 1/2 dl flytande smör
1 dl mjölk
2 3/4 dl mjöl
1 msk vaniljsocker el 1 tsk vaniljpulver
1 1/2 tsk bakpulver
 
Glasyr:
50 g smält avsvalnat smör
1 1/2 dl florsocker ev mer
1 msk starkt kaffe
1 äggula
strössel
 
Vispa ägg  o äggvitan( gulan används i glasyren)och socker pösigt.
Vispa ner smör, mjölk, vaniljsocker/pulver mjöl och bakpulver.
Smöj formen noga och bröa .
Häll smeten i formen och ställ Omnia ugnen på plattan.
Ca 40 min gräddning på min elplatta  i förtältet.
Sockerkakan som görs i vanlig ugn gräddas i 175 grader i ca 30 min.
Stjälp upp kakan och låt svalna.
Gör glasyren.
 
Glasyr:
Rör florsocker , smör och kaffe till en slät ganska tjock glasyr.
Bred den över kall kaka och strö strössel över.
 
 
 
Kram//Erica

Kommentera här: