Formbröd, glutenfritt o Lchf

Testar att baka lite annorlunda bröd, detta bröd är både glutenfritt och passar de som äter Lchf.
Allt för att passa alla inför eftermiddagens Afternoonthe.
 
 
Formbröd
1 bröd
 
4 dl mandelmjöl
4 dl pofiber
4 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
2 tsk salt
6 ägg
125 g smält äkta smör
5 dl fet yoghurt
 
Ugn 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser.
Vispa äggen pösigt, tar en bra stund.
Smält smöret.
Vispa ner äggsmeten,  det smälta smöret och yoghurten i de torra.
Låt smeten svälla i 10 min.
Smöra en avlång form.
Klicka ner smeten.
Pensla ytan med mjölk, strö ev över vallmofrön.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 min.
Slå av ugnen och låt brödet stå kvar i ugnen på eftervärmen i ca 15 min.
 
 
 
Kram//Erica

Kommentarer:

1 Emma -Merakibeauty.se:

skriven

det ska jag testa! :)

Svar: Riktigt gott o saftigt. Sägs att det går bra att rostas oxå.Kram//Erica
Erica Hermansson

Kommentera här: