Franska Våfflor el Pariser våfflor

 
 

Pariser våfflor el Franska våfflor

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 100 g smör eller margarin
  • 1-2 msk vatten
  • strösocker till kavling
  • Fyllning:
  • 75 g smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker

Gör så här

1
Blanda mjöl och smör eller margarin till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila kallt minst en timme i kylen eller gärna över natten. Kavla ut degen till knappt 1/2 centimeters tjocklek. Ta ut 20 kakor med ett ovalt eller runt mått, 
2
6 cm i diameter. Häll upp en hög med socker på bakbordet och kavla med kruskavel så att kakorna blir avlånga. Lägg dem på plåt och grädda mitt i ugnen 
3
6-7 minuter vid 225 grader. Låt kakorna svalna.
4
Rör smör och socker poröst, rör ner äggulan och vaniljsockret. Fördela fyllningen tunt på hälften av kakorna och lägg ihop dem två och två.
 
( jag gjorde dom mindre, och vissa la jag inte ihop två o två.)
 
 
 
 
 
Kram//Erica

Kommentera här: