Pestoblommor
Här kommer receptet på pestoblommorna som jag serverade på tepartyt.
Brödet jag använde var ett hembakat glutenfritt o lowcarb Formbröd, för recept, klicka på länken;
http://ericasmeny.blogg.se/2016/february/formbrod-glutenfritt-o-lchf.html
Peston gjorde jag ganska tjock,
Pesto, med västerbottensost o solrosfrön
1 kruka basilika
1/2 knippe persilja
2 vitlöksklyftor
1/2 dl solrosfrön
1 dl olivolja
120 g finriven Västerbottenost
salt, peppar
Mixa alla ingredienser.
Blanda några msk Pesto med Philadelfiaost, blanda väl.
Smaka av till en smak du gillar.
(överbliven pesto kan man frysa ner i en iskubsform, när peston fryst kan man knacka ut kuberna i en plastpåse. Så kan man bara ta fram lite pesto när man vill o behöver)
Bre pestoosten på brödskivan, tryck ut en blomma( el annan form)
Garnera med en halv coctailtomat ( ovandelen)o ett basilikablad.
Mozzarela blomman är underdelen av coctailtomat, minimozzarella, ett basilikablad o en grillpinne.
Stjärnsnittarna är samma bröd men med LaxMousse.
Recept, klicka på länken;
http://ericasmeny.blogg.se/2016/february/stjarnsnittar-m-laxmousse.html
Äggliljorna, oxå Samma bröd. Äggcremen o hur jag gjorde liljorna, klicka på länken;
http://ericasmeny.blogg.se/2016/february/aggcreme-i-lilja.html
Tonfisksnittar på Fröbröd;
http://ericasmeny.blogg.se/2016/february/tonfisksnittar.html
Kram//Erica
skriven
Fröknäcke