Bottnar till Smörgåstårta

 
 Dessa smörgåstårtbottnar blir ju stora som en bakplåt.
Och detta recept ger 3 bottnar.
 
Bottnar till Smörgåstårta
3 bottnar, stora som en ugnsplåt
 
3 dl havregryn
5 dl mjölk
Blanda havregryn och mjölk, låt svälla över natten.
 
2 pkt jäst
1,5 dl socker
150 g smält smör
1/2 tsk salt
9 dl mjöl
1 tsk brödkrydda
 
Blanda ihop allt till en smidig deg.
Dela degen i 3 delar.
Kavla ut till tunna stora bröd, lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
( kavla så degen täcker nästan hela plåten)
Nagga bröden.
Låt dom jäsa i 2 timmar.
Gräddas i 225 grader i ca 5 min.
Pensla bröden med mjölk när dom tas ut ur ugnen.
 
 
 
Fyllning i denna smörgåstårta var;
fyllning 1: creme fraich
hackade ägg
tonfisk i burk
majonäs
ketchup
salt, peppar
hackade tomater
hackad isbergssallad 
 
fyllning2:bredbar leverpastej
creme cheese
vispad grädde
hackad smörgåsgurka
hackad isbergssallad  
 
creme fraiche som jag brer runt kanterna och på toppen
ostskivor på kanten
äggklyftor
räkor
hackad gravad lax
tomater
citron
citronpeppar
 
 
Kram//Erica
 

Kommentarer:

1 Anonym:

skriven

Kan du lägga ut recept på fyll ingen också ?

Svar: Nu har jag skrivit vad jag fyllt denna tårta medKram//Erica
Erica Hermansson

2 Anonym:

skriven

Hur många personer skulle du säga att smörgåstårtan räcker till? Ska prova ditt recept till ett dop längre fram och der är så svårt att veta hur mycket som går åt.
.

Svar: Ja du, bröden blir ju stora som en ugnsplåt. Till 15 pers alla gånger. Kram Erica
Erica Hermansson

Kommentera här: