Bottnar till Smörgåstårta
Dessa smörgåstårtbottnar blir ju stora som en bakplåt.
Och detta recept ger 3 bottnar.
Bottnar till Smörgåstårta
3 bottnar, stora som en ugnsplåt
3 dl havregryn
5 dl mjölk
Blanda havregryn och mjölk, låt svälla över natten.
2 pkt jäst
1,5 dl socker
150 g smält smör
1/2 tsk salt
9 dl mjöl
1 tsk brödkrydda
Blanda ihop allt till en smidig deg.
Dela degen i 3 delar.
Kavla ut till tunna stora bröd, lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
( kavla så degen täcker nästan hela plåten)
Nagga bröden.
Låt dom jäsa i 2 timmar.
Gräddas i 225 grader i ca 5 min.
Pensla bröden med mjölk när dom tas ut ur ugnen.
Fyllning i denna smörgåstårta var;
fyllning 1: creme fraich
hackade ägg
tonfisk i burk
majonäs
ketchup
salt, peppar
hackade tomater
hackad isbergssallad
fyllning2:bredbar leverpastej
creme cheese
vispad grädde
hackad smörgåsgurka
hackad isbergssallad
creme fraiche som jag brer runt kanterna och på toppen
ostskivor på kanten
äggklyftor
räkor
hackad gravad lax
tomater
citron
citronpeppar
Kram//Erica
Kommentarer:
2
Anonym:
Hur många personer skulle du säga att smörgåstårtan räcker till? Ska prova ditt recept till ett dop längre fram och der är så svårt att veta hur mycket som går åt.
.
Svar:
Erica Hermansson
skriven
Kan du lägga ut recept på fyll ingen också ?