Maskrosmarmelad m mango

Maskrosmarmelad m mango
- 4 dl vatten
- 5 dl maskrosblomblad (bara de små gula blombladen!)
- 5 dl syltsocker
- 1 tsk rivet citronskal
- 1/2 dl finhackad fryst tinad mango
- 4 gelatinblad
Gör så här
- Koka upp vattnet och häll det över de gula blombladen. Låt dra i ca 20 minuter.
- Häll blomblad och vatten i en nätsil, placerad över en tjockbottnad kastrull. Tryck ut så mycket vätska som möjligt ur blombladen med baksidan av en sked.
- Blanda vätskan med socker och koka upp. Låt sjuda i ca 2 minuter eller tills sockret har löst sig. Skumma väl.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 min. Smält gelatinet i en kastrull el i micron.
- Ta bort kastrullen från värmen och rör ner citronskal, gelatinet o mangon
- Häll upp marmeladen på väl rengjorda och varma glasburkar. Förslut direkt och förvara svalt.



Sigge, min 7åriga chihuahua är med vid fotograferingen😃
Kram//Erica