Hasselbackskyckling
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/image_56e95d4de087c349affd6ecc.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/image_56e946119606ee73c490c66c.jpg)
Har sett bilder och recept som florerat på olika FBsidor och bloggar.
Serverade en Grönsaksgratäng till kycklingen.
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/image_56e95e502a6b22adaab37266.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/image_56e95e762a6b221a05f675dd.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/image_56e945892a6b229e96187e97.jpg)
Hasselbackskyckling
4 port
4 kycklingfiléer
200 g spenat
200 g ricotta el creme cheese
Smör
salt
peppar
paprikapulver
Börja med att steka spenaten i smöret. ( du kan få stekta spenaten i omgångar)
Blanda ner ricottan el creme cheesen i spenaten.
Skär skåror i kycklingen. Skär ca 1 cm mellan skårorna, skär djupa skåror men inte igenom.
Kycklingen ska hålla ihop.
Lägg filéerna i en smord ugnsform.
Fyll skårorna med spenatröran.
Salta, peppra på filéerna.
Strö över rikligt med paprikapulver.
200 grader i ugnen i ca25 min.
Grönsaksgratäng
4 port
ca 8 potatisar
1 squash
4 tomater
salt & peppar
vitlökspulver
1 dl grädde
panko
1/2 dl persilja
olivolja
Skala potatisen.
Skiva potatis, squash och tomaterna tunt.
Smöra en ugnsform.
Varva potatis, squash o tomat glest i formen.
Salta, peppra och strö över vitlökspulver.
Häll över grädden.
Ställ in gratängen i 200 g varm ugn i ca 15 min.
Ta ut gratängen och strö över persiljan, ströbröd och ringla lite olja över.
In med gratängen igen i ca 25-30 min. ( klar då potatisen känns mjuk)
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/image_56e94555ddf2b3411bddd382.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/image_56e9456e2a6b2247d16e4275.jpg)
Kram//Erica
skriven
Gott!