Räkgratinerade Fiskrullader

 
Räkgratinerade Fiskrullader 

4 personer
700 g aborrfile
300 g färsk spenat
1/2 purjolök

1 grovt riven morot

salt, vitpeppar

1 dl vitt vin

Gratängsås:
500 g oskalade räkor
1 dl vatten
4 dl vispgrädde
3 msk vetemjöl
2 msk fiskfond
3 msk finhackad dill
2 dl riven lagrad ost

Garnering:
räkor
dillvippa

Servering:
pressad potatis

Sätt ugnen på 200 grader.
Putsa fisken och dela filéerna längs med mitten om de är stora. Rulla samman filéerna.
Ansa spenaten och fräs den och moroten  blank i lite matfett, tryck ut överflödig vätska. Ansa och strimla purjolöken. Fördela spenat, morot och purjo i bottnen på en smord ugnsform. Ställ fiskrulladerna på högkant i formen.Jag gjorde i ugnsfasta portionsformar. Salta och peppra. Häll vinet vid sidorna. Täck formen med smörat smörgåspapper och sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter.

Skala räkorna. Häll vatten, grädde, mjöl, fond i en kastrull och låt koka under omrörning ca 3 minuter. Smaka av med salt, peppar och finhackad dill. Ta undan några räkor och lägg ner resten i såsen.
Blanda ner riven ost och låt den smälta. Häll såsen över rulladerna och gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter. Ta ut och garnera med resten av räkorna, dillvippa och citron. Servera med pressad potatis.

Tips!  Aborrfilen kan du byta ut mot annan vit fiskfilé, t ex hoki, torsk el rödspätta.

 
 
 
 
Kram//Erica
 
 
 

Kommentarer:

1 Veronica Wallgren:

skriven

Gott!

Kommentera här: