Knäckesticks

KNÄCKESTICKS
20 brödkakor
- 50 g jäst
- 5 dl ljummet vatten
- 2 msk olja
- 1 tsk salt
- 10 dl grovt rågmjöl
- 3 dl ca, vetemjöl
- rikligt med mjöl till utbakningen
Gör så här
- Smula ner jästen i en bunke. Häll i vattnet och rör tills jästen löser sig. Tillsätt oljan. Arbeta in salt, rågmjöl och sist vetemjöl.
- Täck över degen och låt den jäsa i ca 30 minuter. Degen kan även stå i kylskåp och få mogna långsamt i 1–2 dygn.
- Sätt ugnen på 250°. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den. Dela degen i 20 delar och kavla ut varje del till en assietts storlek.
- Kavla med kruskavel eller nagga kakorna. Ha ordentligt med mjöl på bakbordet.
- Lägg brödet på plåt med bakplåtspapper. Grädda två kakor åt gången i 7–8 minuter. Låt kallna på galler.
Jag gjorde 1/3 sats, delade degen i 4 bitar.
Kavlade varje bit, la den på bakplåtspapper och skar i remsor O gräddade!


Kram//Erica