Laxnuggets

I våran frys finns gott om fisk bl.a. så tur att vi gillar att både laga och äta fisk.
Röding, öring, abborre och lax trängs i frysen med bär, svamp och kött.
Här om dan åt vi hemmagjorda Nuggets på lax.
Riktigt gott med två dippsåser. Kokt potatis och morotsremsor till det.
Laxnuggets
4 port
- 600 g laxfilé
- salt och svartpeppar
- 1 ägg
- 2 dl vetemjöl
- 0,5-1 tskcayennepeppar
- ca 3 dl pankoströbröd
- smör till stekning
Skär laxen i kuber ca 3x3 cm.
Salta och peppra laxkuberna.
Ta fram 3 skålar.
Fyll mjöl i en, Panko i den andra och vispa upp ett ägg i den tredje.
Blanda cayennepeppar med Panko.
Börja med att vända laxkuberna i mjöl, sen i ägget och sist i panko.
Stek i smör på medelvärme, ca 5 min.
Laxen ska få fin färg runt om.
Tartarsås
- 0,5 kruka dill
- 0,5 gul lök
- 1 msk dijonsenap
- 1 dl bostongurka
- 0,5 dl små kapris, finhackade
- 1 dl majonnäs
- 1 dl creme fraiche
- salt och peppar
- Blanda allt.
- Låt stå kallt till servering.
Sojadipp
- 1 lime, saften
- 3 msk japansk soja
- 1/2 msk honung

Kram//Erica