Gravad lax

 
 
Gravad Lax
 
1 kg laxfile ( ta bort benen )
1 msk hel vitpeppar ( stöt i mortel)
4 msk socker
3 msk salt
dill
 
Stöt vitpeppar i mortel.
Blanda ner socker och salt, blanda väl med vitpepparn.
Bena laxfilén och dela laxen i mitten.
Ta dubbla fryspåsar och häll i lite av sockersalt blandningen.
Lägg in ena laxbiten i påsen, lägg den med skinnsidan nedåt, gnid in laxköttet med sockersaltet.
Lägg på lite dill.
Gnid in andra laxbiten med sockersaltet och lägg den på den andra laxbiten i påsen, kött mot kött.
Häll sockersaltet som är kvar över skinnsidan På laxen.
Tillslut påsen noga.
Lägg laxpåsen i en trång form och lägg gärna på en tyngd.
In i kylen, vänd på påsen varje dag.
Låt laxen gravas i 2-3 dagar.
 
Kram//Erica

Kommentera här: