Gravad lax
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/9a52e7ad-147f-4563-b5c9-36c8bacdce78-29064-00000f1852185577_5a3bc82ae087c349759a7cc6.jpg)
Gravad Lax
1 kg laxfile ( ta bort benen )
1 msk hel vitpeppar ( stöt i mortel)
4 msk socker
3 msk salt
dill
Stöt vitpeppar i mortel.
Blanda ner socker och salt, blanda väl med vitpepparn.
Bena laxfilén och dela laxen i mitten.
Ta dubbla fryspåsar och häll i lite av sockersalt blandningen.
Lägg in ena laxbiten i påsen, lägg den med skinnsidan nedåt, gnid in laxköttet med sockersaltet.
Lägg på lite dill.
Gnid in andra laxbiten med sockersaltet och lägg den på den andra laxbiten i påsen, kött mot kött.
Häll sockersaltet som är kvar över skinnsidan På laxen.
Tillslut påsen noga.
Lägg laxpåsen i en trång form och lägg gärna på en tyngd.
In i kylen, vänd på påsen varje dag.
Låt laxen gravas i 2-3 dagar.
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/b7a8ccf6-d4d5-4f2c-bca4-091b32a6ea29-29064-00000f1861bd03f3_5a3bc8489606ee12abba001d.jpg)