Bountykladdkaka
BOUNTYKLADDKAKA
150 g smält smör
3 dl socker
3 ägg
1 dl kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
2 dl mjöl
Kokosfyllning; 200 g kokos ( spara nån msk kokos till garnering)
1 burk kondenserad mjölk
Garnering; 200 g smält mjölkchoklad
ev 2 tsk neutral olja
Slå på ugnen, 180 grader.
Smält smöret, låt svalna lite.
Vispa ner de övriga ingredienserna och rör till en slät smet.
Häll smeten i en smord springform, (ca 24 cm i diameter)
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min.
Tiden beror ju på hur kladdig du vill att kakan ska vara.
Låt kakan kallna i formen.
Kokosfyllning; Blanda kokosflingorna med den kondenserade mjölken.
Bred ut kokosblandningen över den kalla kakan.
Bred den smälta chokladen över kokosen.
Strö över lite kokos och låt chokladen stelna.
Tog dessa bilder nu när vi var uppe i Tärnaby hos mamma. Sjön var spegelblan, så intrycket av att det är is gillar jag.
Kram//Erica