Sushi, Sushitårta

Som jag sagt tidigare är jag inte riktigt så förtjust i sushi, bara den jag gör själv!
Låter det skrytsamt, men det är inte meningen. Anledningen är att jag vill ha gravad lax bla.
 
 
 
 
Sushiriset kokas enl anvisningen på förpackningen.
Sen är det bara att gå loss med det man vill ha i rullarna el på.
Strimla grönsakerna och förbered lax mm innan du sätter igång skapandet! Det underlättar.
gurka
morot
paprika
purjolök
vit sparris på burk
crabstick
purjolök i långa remsor
majs
tonfisk i olja
räkor, marinerade i olja, chiliflakes, soja
avokado
gravad lax
noriblad
sesamfrön
sushiris
 
Serveras med soya.
 
Jag har ingen matta, utan jag använder mig av plastfolie. 
Lägg ut ett noriblad, blöt händerna i lite vatten och tryck ut de färdiga sushiriset tunt.
På med det du vill ha i.
Rulla ihop.
Rulla hårt.
Linda in rullen i plastfolien.
Låt rullen vila en stund i kyl innan du skär i skivor.
Paprika, gurka, morot o marinerade räkor.
 
 
Här är det inget noriblad, bara tryck ut riset på plastfolien.
Tonfisk i olja, majskorn och morot.
Rulla ihop Hårt! 
Har man ingen sushimatta och tycker det är lite svårt rulla bara med plastfolie, kan man ta hjälp av en kökshandduk el en tablett i tyg.
 
Att få noribladet inne i rullen är inte alls svårt.
Lägg noriblatet på plastfolien, tryck ut riset och strö över sesamfrön.
Vänd på allt så riset hamnar nedåt o bladet uppåt! 
På med fyllningen och rulla ihop.
 
 
Gjorde småa risägg, en gravlaxskiva och snöret är en purjolökremsa.
 
Noristrutar gjordes av lite rester.
Skär noribladet i 4 delar.
Lägg i fyllning och rulla ihop till en strut, lägg skarven neråt.
 
Är man nu sugen på att göra sushi men inte ids eller orkar göra många små rullarkan man göra en Sushitårta.
Där får man allt i ett.
Gör en stor i en springform som mall el mindre i ett mått som är lagom.
Jag har använt en liten springform.
Lägg plastfilm i botten.
Tryck ut sushiris i botten.
Lägg gurkskivor, avocado , laxskivor och morot så det täcker.
Tryck ut ett tunt lager ris.
Tryck ihop allt hårt.
Ställ in i kyl.
 
Ta loss sushitårtan och lägg på fat och garnera.
Lax, räkor, avokado, morot, crabstick, gurka, noriblad, purjolök och löjrom.
Servera.
 
 
 
 
Här är förslag på formar till din sushitårta. 
Lägg plastfolie i botten bara, svårt att få loss annars.
Bild av Erika Skogly
 
 
Kram//Erica

Kommentarer:

1 Isabell Hedberg:

skriven

De blev verkligen superfina! :D
Hoppas du har en fin onsdag :)
Kram!

Svar: Tack snälla! Hoppas din dag oxå blir fin!
Kram//Erica
Erica Hermansson

2 Joanna-livet med Aspergers syndrom och Bipolär sjukdom typ 2:

skriven

Så gott

Svar: Riktigt gott.Kram//Erica
Erica Hermansson

3 Linda:

skriven

Wow, det ser verkligen gott ut och tack för bra tips!

Svar: Riktigt gott, man ska dela med sig av bra tips!Kram//Erica
Erica Hermansson

Kommentera här: