Syltsnitt/Winerstänger
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/img_1209_5b7c7ac2e087c30ec3fbb400.jpg)
250 gram smör
1 1/2 dl socker
2 ägg
6 dl vetemjöl
1/2 tsk hjorthornsalt
Fyllning:
4-5 msk fast hallonsylt
Glasyr
2 dl florsocker
1 1/2 – 2 msk vatten
Gör så här :
Ställ ugnen på 175 – 200 grader
Rör matfett och socker. tillsätt äggen, ett i taget, och mjölet blandat med hjorthornsaltet.
Arbeta till en smidig deg.
Dela degen på 4 och forma ca 40 cm långa längder.
Lägg dem på en plåt , med bakplåtspapper.
Gör en fördjupning och fyll med sylt. ( jag använde engångs spritspåse)
Grädda mitt i ugnen i ca 12- 15 minuter.
Blanda sedan ingredineserna till glasyren. Och bred detta på de varma längderna.
Skär sedan snitt medan de är varma.
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/img_1218_5b7c7bc52a6b22283684dc84.jpg)
Kram//Erica