Källarfrallor

 
Recept från Lindas bakskola.

De går bra att frysa in.

KÄLLARFRALLOR

Ca 24 st

50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
2 tsk salt

1 msk malda brödkryddor
3 msk rapsolja
15–16 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget (mot slutet). Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i två bitar. Rulla den till längder på ett mjölat bakbord.

3. Dela varje längd i ca 12 bitar med en degskrapa. Lägg bitarna på plåtar med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 10 min. Låt dem svalna på ett galler.

 
 
Kram//Erica

Kommentera här: