Laxpannacotta
De två översta foton har Erika tagit, hon driver bloggen Smaskelismaskens
Brukar göra förrättspannacotta till julens löjrom, men denna gång blev det en lite annan variant till rökt lax.
Laxpannakotta
ca 8 snapsglas/småburkar
2 gelatinblad
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 msk riven pepparrot ( jag körde med tubvarianten)
1-2 msk finhackad dill ( el fryst)
1/2.finhackad rödlök
1 dl riven lagrad ost ( jag använde Svedjans gårdsost, lokalproducerad)
smaka av med salt
Garnering:
100 g rökt lax
lime
dillvippa
Lägg gelatinet i kallt vatten, minst 5 min.
Krama ur och smält gelatinbladen i 1 dl av grädden.
Rör tills det löst sig.
Ta kastrullen från värmen och rör ner resten av ingredienserna.
Häll upp i snapsglas eller i småa burkar.
Ställ kallt några timmar att stelna.
Garnera med laxen , lime o paprika hade jag, eller med en dillvippa.
Kram//Erica