Shortbread
Afternoonthe, och då kommer en bild av en torrkaka upp i mitt huvud; Shortbread!
Köpte ett paket shortbread i en theshop i Uppsala men tänkte att jag måste väl testa baka.
( bilden från min vän Linda Marklund, @theglasshouse.se)
SHORTBREAD
ca 60 kakor
300g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1/2 tsk salt
6 dl vetemjöl
1. Rör smöret mjukt.
2. Tillsätt florsocker och salt och blanda ihop.
3. Tillsätt mjölet och jobba degen snabbt smidig. Överjobba inte degen för då blir kakorna för kompakta.
4. Kavla ut den snabbt till ca 1 cm tjocklek.
5. Stansa eller skär ut kakor.Stick dom med en gaffel så kondensen pyser ut.
6. Grädda ca 15 min i 175 grader. Dom ska inte få så mycket färg.
2 dl florsocker
1/2 tsk salt
6 dl vetemjöl
1. Rör smöret mjukt.
2. Tillsätt florsocker och salt och blanda ihop.
3. Tillsätt mjölet och jobba degen snabbt smidig. Överjobba inte degen för då blir kakorna för kompakta.
4. Kavla ut den snabbt till ca 1 cm tjocklek.
5. Stansa eller skär ut kakor.Stick dom med en gaffel så kondensen pyser ut.
6. Grädda ca 15 min i 175 grader. Dom ska inte få så mycket färg.
Kram//Erica