Laxwok med Limesås
Rätten lagar vi även ofta när vi är ute med husvagnen och då ute på murrikkan.
Laxwok
lax
1-2 lime
salt
citronpeppar
äggnudlar
wokgrönsaker
Börja med att 'marinera' laxen.
Skär i laxen i kuber, och lägg laxen i en skål.
Riv skalet av lime och pressa juicen över laxbitarna, salta och peppra med citronpeppar.
Låt marinera ca en timme.
Koka äggnudlarna enl förpackningen, skölj direkt i kallt vatten. Klipp nudlarna i bitar.
Börja med att steka/woka de frysta wokgrönsakerna i smör el olja.
När grönsakerna är klar så fyller man på med nudlar.
Sist häller man i lax med marinaden.
Vänd runt tills laxen är klar, det går fort.
Servera med Limesås.
Limesås
1 liten burk creme fraiche
1 msk majonäs
saft och skal från 1 lime
1 msk honung
salt/citronpeppar
Rör ihop allt.
Smaka av och tillsätt mer av något, det ska va balans i sött,salt,syra.
Gör såsen gärna så den hinner stå och mogna i en timme.
Kram//Erica