Potatisbullar
Potatisbullar är en god och enkel vardagsmat.
Är fint att göra av mos som blivit över eller så gör man en laddning mos enkom.
Potatisbullar med bacon
4 port
1 kg potatis
0,5 dl vetemjöl (eller glutenfri mjölmix)
2 st ägg
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
+ smör att steka i
0,5 dl vetemjöl (eller glutenfri mjölmix)
2 st ägg
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
+ smör att steka i
bacon
lingonsylt
Gör så här:
1. Skala potatisen. Skär den i mindre bitar och koka tills den är riktigt mjuk.
2. Sila av vattnet och lägg potatisarna i grytan igen, låt ånga av sig ett par minuter.
3. Pudra över mjöl (eller glutenfri mix,) tillsätt ägg, salt och svartpeppar och mosa ihop med en stomp eller elvisp.
4. Forma en rulle ,ta ev mera mjöl, och skär ca12-16 bitar, lägg på en skärbräda.
5. Stek på medelvärme i smör.
6. Servera gärna med knaperstekt fläsk och lingonsylt.
1. Skala potatisen. Skär den i mindre bitar och koka tills den är riktigt mjuk.
2. Sila av vattnet och lägg potatisarna i grytan igen, låt ånga av sig ett par minuter.
3. Pudra över mjöl (eller glutenfri mix,) tillsätt ägg, salt och svartpeppar och mosa ihop med en stomp eller elvisp.
4. Forma en rulle ,ta ev mera mjöl, och skär ca12-16 bitar, lägg på en skärbräda.
5. Stek på medelvärme i smör.
6. Servera gärna med knaperstekt fläsk och lingonsylt.
Kram//Erica