Ångkokt Torskrygg

Att laga god mat i fast vi är i husvagnen är ett måste.
Och med Omniaugnen så funkar det ju riktigt bra.
För varje dag kan man ju inte grilla!
 
 
Ångkokt Torskrygg med sherrysås
2 port
 
2 bitar Torskrygg
20 korn kryddpeppar
2 lagerblad
salt svartpeppar
 
vatten, vittvin
sparris
kall, kokt potatis
 
Lägg galler i omnian, fyll på vatten och vitt vin upp till gallret.
I med lagerbladen och kryddpepparkornen.
Lägg fiskbitarna, sparrisen och kall kokt potatis på gallret.
Salta och peppra torsken.
Laga torsken först på full låga i ca 5 min, sen på svag låga i ca 10-12 min.
Jag serverade sherrysås till, men äggsås el skirat smör funkar också finfint.
 
 
 
SHERRYSÅS
( funkar fint även till kött, kall som varm)
4 port
 
Kan med fördel göras i förväg
 
1 dl halvtorr Sherry ( jag använde Altiado)
1 fiskbuljongtärning
2 1/2 dl créme fraiche
1 msk smör
 
Koka sherryn och buljongtärningen tills hälften av vätskan återstår.
Vispa ner creme fraîches och koka någon minut.
Blanka av såsen med smöret.
 
 
 
 
Kram//Erica

Kommentera här: